ga voorbij navigatie naar inhoud

site navigatie

inhoud

Wie is Mariska?

Met veel plezier en inzet coach en begeleidt ik sensitieve vrouwen meer vanuit hun hart en gevoel in het leven te staan op een positieve en bekrachtigende manier.

Als kind heb ik voelsprieten ontwikkeld om af te stemmen en aan te voelen wat er nodig was om me heen en me hier dan ook voor in te zetten. Later in mijn leven heb ik ontdekt dat Ik bezig was de gaten, verwachtingen en afhankelijkheden van anderen op te vullen. En heb ik geleerd dat ik niet verantwoordelijk ben voor de ander.

Ik maakte ruimte voor alles en iedereen en voor wat er nodig was, waardoor ik mezelf constant op de
2e plek plaatste.

Ik had een groot verantwoordelijkheidsgevoel waardoor ik van alles moest van mezelf en verplichtingen vóór gingen. Vanuit een mindfocus had ik doorzettingsvermogen en leefde vanuit mijn hoofd en actiegerichtheid. En nam ik verantwoordelijkheden in praktische zin met een bepaalde strengheid. Dit is meer de mannelijke manier.
De maatschappij is vermannelijkt. Mannelijke energie is op zich een mooie energie, maar het kan je uitputten als je niet ook in verbinding bent met je vrouwelijke energie.

Mijn wilskracht nam het vaak onbewust van mij over, waardoor ik bijna geen tijd en ruimte meer had voor mijn gevoel(igheid), zachtheid, behoeften, genieten en mijn eigenheid.
Mijn gevoelskant, gevoelslichaam is in een slaaptoestand een soort verdoving geraakt. Ik merk, zie en ervaar dat dit bij heel veel vrouwen is gebeurt.

Volledig Jezelf Zijn

De ‘ruimte om te zijn wie ik ben’ heb ik een groot deel van mijn leven (onbewust) afgestaan.
Mijn verlangen om ‘volledig mezelf te zijn’ heeft me ertoe gebracht om mijn eigen ruimte, vrijheid, eigenheid, liefde, geluk en plezier, mijn aanwezigheid in het hier en nu weer in te nemen. Vóóral door mijn ware-zijn weer te ontdekken, te ervaren, te helen en te leven.

Laten we ons weer bewuster inzetten voor onze gevoelens, verlangens, blijheid, vrijheid, zachtheid, speelsheid, kracht, creativiteit, openheid, lichtvoetigheid, warmte, liefde, wijsheid, spontaniteit en eigenheid.

Wij mogen onszelf en elkaar gaan steunen en bekrachtigen, zodat we deze mooie kwaliteiten die óók in ons zitten weer gaan voelen.

Mijn visie en missie is:

M et liefde, plezier en vertrouwen in het leven staan

A cceptatie en respect naar mezelf en anderen

R ust, ontspanning en stilte is wat ik nodig heb

I nspiratie vind ik mooi en fijn om mijn leven mee te verrijken

S amenzijn en verbinding, vind ik belangrijk en een prettig gevoel

K rachtig in het leven staan, maar ook in liefdevolle zachtheid

A lles in eenheid en Zijn